En tærte serveret på en tallerken

Tærter

Tærten har rødder helt tilbage til det gamle Grækenland og Egypten, hvor tærtens indhold bestod af fyld med kød. I dag har tærten enormt mange varianter, både til aftensmaden, men også som en saftig dessert.

Madtærter til aftensmad

Madtærter er en genial idé til aftensmaden, som du kan spække med lækre grøntsager og alverdens kød. Du kan gå den vegetariske eller veganske vej, eksperimentere med forskellige ingredienser og få brugt dine køleskabsrester – kun fantasien sætter grænser for madtærten. 

Tærtefyld

Der er ikke meget tærte uden fyld. Helt klassisk tærtefyld består ofte af æg, et mejeriprodukt såsom hytteost, creme fraiche eller fløde, 1/2 grøntsager og 1/2 kød. Du kan selv bestemme mængderne ud fra, hvad dine præferencer er. Når du har lavet dit tærtefyld, kommer du det i din tærtebund, smider den i ovnen og venter den tid, der står i opskriften.

Tilbehør til tærter

Siden madtærten er så alsidig, er der ingen grænse for tilbehør. Mange er glade for en god dressing dertil, som kan skrue op for det cremede, hvis din tærte er blevet lidt tør. Mange kan også godt lide noget sprødt til tærten, såsom stegte kartofler. Er du ikke så vild med varme grøntsager i din tærte, kan du supplere med en frisk salat som tilbehør.

Desserttærter

Desserttærter er lige så forskellige, som de er lækre og smagfulde. Du kan lave en desserttærte uanset, hvilke frugter der er i sæson, og du kan helt selv bestemme, om dejen skal være en mørdej eller butterdej. Har du rabarber i fryseren eller en frossen bærblanding, der trænger til at blive brugt, er desserttærten en oplagt mulighed.

Opskrifter på tærter

Uanset om du er til det saltede eller søde, er der en tærte for dig. Vi har samlet vores lækre tærteopskrifter her. Lad dig inspirere af, hvad der er i sæson, og hvad du har lyst til her og nu.