Spicy hokkaidosuppe - Opskrift på græskarsuppe

Supper

Varme supper er perfekte til kolde dage, og det er kun fantasien, der sætter grænser for ingredienserne. Lav dem med masser af grøntsager og med eller uden kød.

Fem gode råd til smagfulde supper

1) Grøntsagssupper kan varieres i det uendelige, og derfor er suppe en nem måde at få mere grønt i hverdagen. Kom grønkål, blomkål og gulerod i din karry-kokos suppe. Så får du en farverig suppe med masser af grøntsager og mættende fyld.

2) Konsistensen i suppe kan hurtig blive ensformig. Tilføj derfor stegte grøntsager, brødcroutoner eller andet knas som topping så suppen får forskellige konsistenser.

3) Krydderurter er den perfekte topping. Hak dem lige før servering og drys dem over den varme suppe. Kom f.eks. persille på din jordskokkesuppe med bacon. Og hvis du gerne vil undgå kød, kan du blot erstatte bacon med panderistede græskarkerner.

4) Tøm dit køleskab og brug resterne af det grønt, du har liggende til at lave suppe. Vær ikke bange for at eksperimentere. Har du f.eks. gulerod, løg og æble kan du nemt lave en cremet thaisuppe af resterne. Hvis du er rigtig sulten, kan du komme lidt kogte jasminris i den dybe tallerken inden suppen hældes over.

5) Spæd den klassiske klare suppe op med masser af grøntsager. Stort set alle sæsonens grøntsager kan bruges - F.eks. gulerødder, pastinak, porrer eller blomkål. Og lav gerne en stor portion, som kan fryses ned. Så er du sikret nem aftensmad fyldt med grønt en dag, hvor tiden er knap.