Madpakke med nudelsalat, brød og grøntsagsspyd

Madpakke ideer

Madpakken er en af hverdagens store udfordringer for de fleste familier. Vi har samlet vores madpakketips, så du kan finde inspiration til en spændende sund madpakke! En madpakke kan både være sund og smage fantastisk på samme tid. Vores madpakkeideer byder på gode opskrifter på brød, salat m.m. til madpakken.

Sæsons tips til sunde madpakker

Gnavegrønt med dip
Brug årstidens gnavegrønt som skoleagurk, tomater, peberfrugt, gulerødder og majs som populære indslag. Gør madpakken mere lækker med humus, guacamole, pesto eller tahin som dip til det grønne eller som ’smør’ under pålægget.

Rester, rester, rester
Undersøg, om det er tilladt at have mikrobølgeovn i klassen, så børnene kan varme retter fra i går. Kolde rester er også et hit. Og det er godt for variationen, smagsløgene og sundheden – og madspildet. Prøv for eksempel kogt broccoli, bagte rodfrugter eller salaten fra i går.

Tænk i madpakkedesign
Mange børn hader vådt rugbrød og andet, der snasker sammen. Brug flittigt små bøtter til dip og dressing. Skift til gennemsigtigt folie og se, om det gør en forskel. Frist teenageren med en frokost, der ligner købemad. En sandwich med parmaskinke og salat i grovbolle prof pakket i en brun pose gør lykke.

Prøv nyt
Mange børn kan lide, at tingene i madpakken er adskilt. Udfordr den traditionelle rugbrødsmadpakke med gnavegrønt, en rugbolle, en stang emmentaler, en fiskefrikadelle fra i går og lidt skåret frugt som ’dessert’. Version indeholder præcis, hvad Fødevarestyrelsen anbefaler, nemlig grønt, groft brød, pålæg, fisk og frugt.

Bag og frys
Bag og løs-frys pizza-snegle eller pølsehorn i større mængder, når du har tid. Så har du altid en hurtig snack til madkassen.