Opskrift på cæsarsalat med vintergrønt - skøn salat-opskrift hos Sæson

Lækre, fyldige salater

Salater behøver ikke blive tilsidesat som tilbehør - også som hovedret kan salater være fantastiske. Ved at bruge salathovedet og udfordre dig selv med nye kombinationer og ingredienser i salaten, kan du for få penge få en lækker, grøn aftensmad.

5 gode råd til, hvordan du nemt kan lave sunde og lækre salater uden opskrift

MERE MÆTHED

Gør salaten mere mættende ved at tilsætte oksekød, kylling, æg eller ost til salaten. Ellers brug ris, bulgur eller pasta som basis for en billig og populær salat. På denne måde bliver den mere fyldig, mæt- tende og interessant - og den vil gøre sig perfekt til en frokost- eller hovedret.

FORSKELLIGE TEKSTURER

Sørg for at salaten indeholder noget saftigt, noget sprødt, noget let og noget fyldigt. Din lette salat kan med fordel blandes med asparges, gulerødder i stave, saftig frugt eller nødder.

UDSKÆRING

Ved at lave sjove og flotte grøntsagsudskæringer, hvor du nogle dage skærer tynde skiver og andre dage i stave, kan dine salater blive langt mere varierede og inspirerende for familien.

FARVER

Vi spiser med øjnene – så eksperimenter med farvesammensætningen i dine salater. Lav fx en helt grøn salat med grønne grøntsager og prøv næste dag en salat, hvor du bruger så mange farver som muligt.

BLAND DIN EGEN DRESSING

En god dressing kan gøre underværker for smagsoplevelsen og give salaten et friskt pift. Bland fx en olie-eddike dressing, hæld den på flaske og opbevar den i køleskabet. Det tager få minutter, og så er der nem dressing til flere dage.