Simremad: Vegetarisk coq au vin med mos. Alternativ til klassisk Coq au vin. En lækker simreret - Sæson

Lad det simre: Populære simreretter

Det er koldt udenfor, og det er tid til at varme op under komfuret med lækre simreretter, der spreder hygge og varme. Vi har samlet vores skønne opskrifter på nem simremad. Simreretterne er perfekte til de kolde vinterdage.

Nem simremad for hele familien

Gode gryderetter behøver ikke tage lang tid, men er der ekstra tid i weekenden, kan retten sættes over i løbet af eftermiddagen og samle saft og kraft hele dagen.

Der er rig mulighed for at tilføje masser af grønt til simreretterne, der giver lidt knas og som sørger for at hele familien får Én Mere Om Dagen.

Hvad gør simremad så lækker?

Ved simremad trænger varmen langsommere ind i maden, hvorfor det er en god måde at tilberede sarte og mere delikate råvarer på, fremfor eksempelvis hurtige opkog. Det er derfor ideelt til eksempelvis proteiner som et stort stykke kød, der bliver mørt ved tilberedning i over længere tid med lavere varme. Jo længere tid, at maden får lov til at simre, jo bedre muligheder har smagene også for at sætte sig. Derfor vil man også ofte opleve, at simremad er mere intens og dyb i smagen.  

Hvordan skal tilberedning af simremad se ud?

Ved simremad vil væsken have minimal bevægelse med kun få mindre bobler. Efterhånden som varmen øges, vil mere jævne strømme af små bobler begynde at stige og formere sig. Boblerne vil bryde overfladen af og til, men det meste af bevægelsen bør forblive under overfladen. 

Når man omvendt koger en væske, skal man forvente at se store bobler i hele gryden, som hurtigt og konstant bryder overfladen. Dette bør altså ikke være tilfældet, når I kaster jer ud i en simregryde.

5 GODE RÅD TIL SIMREMADEN

  • En simreret er lækker, når den er frisklavet, men mindst lige så lækker, når det er optøet fra frys. Når du alligevel står ved komfuret, kan det være en god ide at lave en dobbelt portion. Det er guld værd, når hverdagen har været lang, og det tager sjældent længere tid at tilberede. Så har du massere lækker mad, der kan være med til at give dig varmen på en kold dag. 
  • Når du laver simremad, kan det være lækkert med lidt grønt. Hak gerne lidt grønkål eller spidskål helt fint og drys det hen over tallerkenerne inden servering. Det grønne element er indbydende at se på og giver en dejlig sprødhed til retten. 
  • Simreretter er en god måde at undgå madspild på. Brug derfor gerne hvad du har liggende i køleskabet til at lave en lækker og smagfuld simreret. Har du fx overskydende gulerødder, auberginer eller rødbeder liggende, er det derfor oplagt at hakke dem og tilføre dem i simreretten. Det giver både ekstra farve og smag til aftensmaden samtidig med, at I undgår madspild. Win-win! 
  • Sidst, men ikke mindst er simreretter en super hyggelig aktivitet, hvor hele familien kan være med. Så hvis du vil have en hyggelig aften i køkkenet med familien i en travl hverdag, er en simreret perfekt. Og mens maden simrer, kan der være tid til et brætspil eller to. Velbekomme og hav en hyggelig aften. 
  • Vær opmærksom på, at simremad grundet dets lange tilberedningstid kan være en energikrævende affære. Så selvom, at simremad er lækkert bør I have det med i overvejelserne inden, at I kaster jer ud i et heldagsprojekt i køkkenet. Der findes mange måder hvorpå, at man kan gøre sin madlavning mere energivenlig. Læs mere her.