Spis dig sund - Lækre opskrifter fra Sæson

Spis dig sund: Et mål for dit nytårsforsæt

Selvom udfordringerne er mange, er der heldigvis flere ting, man kan gøre for at forbedre sine chancer for at de nye vaner bliver til en reel livsstilsændring. Få en grøn start på året med sunde madvaner - spis dig sund og spis mere grønt!

6 gode råd: Sådan fastholder du nye sunde madvaner

1) Sæt realistiske mål og gør dem så konkrete som muligt. Start i det små, så det bliver overskueligt. Du kan dermed få sunde madvaner når du sætter realistiske mål.

2) Motivation handler om værdi og mening. Derfor kan det være en god idé at registrere, hvad man får ud af sin indsats. Det kan være, at man oplever at få mere energi i hverdagen eller, at man kan passe sit tøj igen. Spis dig sund når du spiser mere grønt!

3) Spring over hvor gærdet er lavest. Der er mange, der ikke kan overskue, hvad de skal stille op med et helt rødkål, og så er det bedre at købe en pose snittede gulerødder eller en færdiglavet salat, som man kan servere til den mad, man normalt ville lave. Det koster måske lidt mere, når tingene er forberedt, men til gengæld er der ofte mindre madspild. Fasthold dine nye sunde madvaner uanset hvordan du spiser mere grønt!

4) Del dine succeser med andre for eksempel via Facebook eller Instagram. Det er en motivationsfaktor, at andre følger med i processen og måske endda roser dig for dine nye sunde madvaner. Det er også en god idé at aftale et nytårsforsæt for hele familien, så det er noget, I er fælles om.

5) Vaneændring handler om planlagt, struktureret gentagelse af en adfærd, så det kan være en god idé at koble dine vaner til tid og sted. For eksempel at du vil spise en frugt og grøntsag mere per dag. Dine ændringer vil være med til at fastholde dine nye sunde madvaner. 

6) Sørg for at have grøntsager i fryseren eller køleskabet og prøv så vidt muligt at planlægge et par dage frem, hvad familien skal spise. Det er en nem og enkelt måde til at spise mere grønt.