Boller med grønt

Bagning er en god fælles beskæftigelse, der sætter alle i gang. Du kan nemt tilføje masser af grønt, så det stadigvæk smager fantastisk.

Fem gode råd til bagekøkkenet

1) Lad endelig de mindste komme til, når dejen skal æltes. Selvom det kan svine lidt, udfordrer en klistret dej alle sanser og giver lyst til at bage mere. Og husk en god stabil skammel, så de kan komme til ved køkkenbordet.

2) Lidt grønt i bolle- eller rugbrødsdejen giver masser af fugtighed til fuldkornsbrød, der måske kan virke lidt tørre. Gulerod eller squash er aromatiske, men ikke for gennemtrængende i smagen og giver masser af saftighed i krummen.

3) Lad børnene være med fra start til slut. En gulerod med skræl fra posen ser noget anderledes ud, end den der ender i gulerodsbollen. Frem med gulerodsskrælleren!

4) Improviser! Opskrifter er gode at have ved hånden, men hvis du har et æble, en pære eller lidt revet squash, så tilsæt lidt sundt i dagens bageprojekt.

5) Man må gerne tyvstarte med nogle af ingredienserne, når der bages. Skær lidt ekstra gulerødder eller æbler, så kan man få en lille snack undervejs.