Wok med kinakål og grisekød i krydret sauce
Tilberedning
30 min - 4 personer
Skær koteletterne i tynde strimler. Skær porrerne i skiver og peberfrugterne i tykke strimler. Skær kinakålen i kvarte og skær stokken væk. Skær kålen i 3 cm brede stykker. Læg den del af kinakålen som mest er blade (ca. halvdelen) for sig selv. Riv ingefær og hvidløg fint. Flæk chilien, fjerne frøvægge og frø og hak den fint.
Brun kødet i 1 spsk olie på en stor pande eller wok. Læg grisekødet på en tallerken. Svits porrer og peberfrugter i resten af olien under omrøring i 3-4 minutter. Svits den nederste del af kinakålen med i 1 minut.
Rør soyasauce med majsstivelse og vand eller bouillon, og hæld blandingen på panden. Kog hurtigt op under omrøring, tilsæt kød, kinakålblade, ingefær, hvidløg og chili og kog det hele godt sammen i et par minutter.
Servér med kogte perler eller ris.
Opskrift og styling: Christine Bille
Foto: Henrik Freek