Her er en gave til dig og din familie. En smuk, smuk tærte fuld af smag. Perfekt når det er tid til forkælelse i weekenden.


Tilberedning

60+ - 8 personer

Kom hvedemel i en skål med sigtet flormelis. Smuldr smørret heri og saml dejen hurtigt med æggeblommen. Er dejen for klistret tilsættes lidt mere mel. Er den for tør, samles den med lidt koldt vand. Pak dejen i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 30 min.

Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform ca. 22 cm diameter.

Pensl tærteformen og fordel dejen heri. Tryk den godt op af kanten, så formen bliver fin. Prik bunden med en gaffel.

Riv marcipanen og rør med sukker. Tilsæt smør og pisk sammen. Tilsæt derefter æg og pisk til sidst melet i.

Fordel mazarinmassen over mørdejen og bag kagen ved 175 grader i 20-25 min. til overfladen er gylden. Tag kagen ud og afkøl.


Skyl bærrene og afdryp. Drys bærrene til skummet med flormelis og mos med en gaffel. Pisk fløden til en tyk skum og vend med bær og vaniljekorn.

Fordel bærskummet på tærten og top med friske bær. Drys med sigtet flormelis.

Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Line Falck

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.