Simremad når det er bedst! Tilsæt en masse forskellige rodfrugter i gryderetten, det gør den kun bedre. Servér med brød, kartoffelmos eller ris.


Tilberedning

+60 minutter - 4 personer

Pil og hak løg og hvidløg. Snit bladsellerien i skiver, og skær champignonerne i mundrette stykker. Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove tern.

Varm en sjat olie i en gryde, og sautér løg og hvidløg i et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt sellerien og rodfrugterne, og steg videre i et par minutter, inden du tilsætter champignonerne. Lad dem stege med, til de begynder at afgive deres væde, og kom så tomatpuré, rødvin, rødvinseddike, bouillon, hakkede tomater, worcestershire sauce, sukker, laurbærblade og timian i gryden. Lad gryden simre stille og roligt på komfuret i 40-45 minutter, og smag til med salt og peber. Jævn saucen med et par teskefulde majsstivelse rørt ud i vand.

Servér med godt brød, kartoffelmos eller ris.

Tekst og foto er udlånt af kogebogen Kødfri Mandag, Samvirke.

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.