Vildtkrebinetter serveret med ovnbagte rodfrugtfritter og en sødmefuld creme af løg og svampe. Du kan undlade paneringen, og i stedet stege farsen til vildtdeller på panden.


Tilberedning

60+ min - 4 personer

Skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i både eller stave i pommes frites­størrelse. Gnid dem i olie, eddike og salt, spred dem ud på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 160° i 50 minutter.

Pil løgene, og snit dem i tynde strimler. Rens svampene, og lad dem være hele. Varm olien op på en pande, tilsæt smørret, og lad det bruse af. Steg løg og svampe ved lav varme i ca. 40 minutter. Sørg for at røre med jævne mellemrum, så det ikke brænder på. Tilsæt vand, når løg og svampe er helt gyldne. Lad dem simre i 5 minutter og blend dem til en glat creme. Smag cremen til med salt, peber og eddike.

Rør kalve­ og vildtkødet sammen med salt. Tilsæt æg, mælk, timianblade, mel, havregryn, salt og peber, og rør farsen godt. Form farsen til ovale krebinetter, og vend dem i rasp. Steg krebinetterne gyldne i smørret ved høj varme, 5 minutter på hver side.

Server de færdige krebinetter sammen med rodfrugter og løg­svampecremen.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen Ny nordisk hverdagsmad af Claus Meyer, Arne Astrup m.fl

 

 

 

 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Vildtkrebinetter med rodfrugter og løg-svampecreme

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.