Vildtkrebinetter serveret med ovnbagte rodfrugtfritter og en sødmefuld creme af løg og svampe. Du kan undlade paneringen, og i stedet stege farsen til vildtdeller på panden.

Vildtkrebinetter med rodfrugter og løg-svampecreme
Ingredienser
4 pers.
Rodfrugter
300 g blandede rodfrugter, fx persillerod, knoldselleri og jordskokker
200 g kartofler
2 spsk. rapsolie
1 spsk. æblecidereddike 1 tsk. salt
Løg-svampecreme
3 løg
100 g karljohansvampe (champignoner kan bruges)
2 spsk. neutral olie (vindruekerne-, majs- eller rapsolie) 20 g smør
1 dl vand
Salt og peber
1 spsk. æblecidereddike
Krebinetter
200 g hakket kalv 10 % 300 g hakket vildtkød
1 spsk. salt
2 æg
½ dl mælk
½ bundt frisk timian
2 spsk. hvedemel
½ dl havregryn
salt og peber
Rasp
25 g smør
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen Ny nordisk hverdagsmad af Claus Meyer, Arne Astrup m.fl
Tilberedning
1
2
3
4
Tip
Kom evt. andre svampe i fyldet f.eks. shiitake, portobello, kejserhatte eller østershatte.