Verdens bedste broccolisalat består blandt andet af knasende bacon, søde frugter og ikke mindst saltede nødder udover den sunde broccoli - tilmed er salaten nem at lave. Denne broccolisalat er perfekt som tilbehør til alverdens retter.

Verdens bedste broccolisalat
Hvad spiser man til broccolisalat?
Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til, hvad du kan spise til din broccolisalat. Broccoli er i sæson fra juni helt frem til december. Du kan servere verdens bedste broccolisalat som tilbehør til din varme steg en vinterdag eller nyde den på terrassen i de varme sommermåneder sammen med en saftig grillkylling.
Skal man koge broccolien til ens broccolisalat?
For at bevare din broccolis knas og sprødhed, er det bedre at dampe broccolien i stedet for kogning. Når du damper din broccoli, kan du fylde en gryde med et par centimeter vand, og når det koger, smider du broccolien i og lægger låg på gryden. Efter to til tre minutter har du broccoli, der er dampet til perfektion.
Hvis du gerne vil have, at din broccoli er mere mør, så giv den fire til fem minutter i gryden. Du kan med fordel lægge din broccoli i isvand lige efter gryden, så tilberedningen stopper og broccolien ikke koger ud.
Dressing i en broccolisalat - hvilken og hvor meget?
Der er mange dressinger at vælge imellem, når det kommer til broccolisalat. Du kan vælge at udelade dressing til verdens bedste broccolisalat, men har du lyst, så er en simpel og let vinaigrette et sikkert hit, da den både har syrlighed og sødme. Desuden kan en vinaigrette opbevares i køleskabet i flere dage.
Hvis du har lyst til, at din dressing er mere tung i det, kan du prøve vores dressing, der er inspireret den klassiske mormorsalat.