Vegetariske pirogger
En mættende og lækker pirog med hvidkål og champignoner
Tilberedning
+60 min - 8 stk
Dej
- Smuldr gær i en skål.
- Smelt smør i en gryde. Tag smørret af varmen, og tilsæt mælk. Vent, til væsken er 37 grader.
- Hæld væsken i skålen med gær. Rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt 1 æg, mel og salt. Ælt til en smidig dej. Brug evt. mere mel, hvis dejen klistrer.
- Lad dejen hæve tildækket 1 time.
Fyld
- Hak skalotteløg, hvidløg og persille fint.
- Vask champignoner. Skær i små tern.
- Hak hvidkål.
- Kom smør, skalotteløg, hvidløg, persille og spidskommen i en pande. Steg 2 minutter.
- Tilsæt champignoner og hvidkål. Steg 8-10 minutter, så al væske i panden forsvinder.
- Smag til med salt, peber og citronskal.
- Lad blandingen køle af.
- Del dejen i 8 dele. Rul ud til cirkler.
- Læg fyld i midten af hver cirkel. Fold sammen, og luk med hjælp af en gaffel.
- Lad hæve overdækket 15 minutter.
- Pisk 1 æg, og pensl piroggerne.
- Drys sesamfrø på toppen af piroggerne.
- Bag i ovnen ved 225 grader i cirka 12 minutter.
Opskrift, styling og foto: Linn Grubbström