En mættende og lækker pirog med hvidkål og champignoner

Tilberedning

+60 min - 8 stk

Dej

  1. Smuldr gær i en skål.
  2. Smelt smør i en gryde. Tag smørret af varmen, og tilsæt mælk. Vent, til væsken er 37 grader.
  3. Hæld væsken i skålen med gær. Rør, til gæren er opløst.
  4. Tilsæt 1 æg, mel og salt. Ælt til en smidig dej. Brug evt. mere mel, hvis dejen klistrer.
  5. Lad dejen hæve tildækket 1 time.

Fyld

  1. Hak skalotteløg, hvidløg og persille fint.
  2. Vask champignoner. Skær i små tern.
  3. Hak hvidkål.
  4. Kom smør, skalotteløg, hvidløg, persille og spidskommen i en pande. Steg 2 minutter.
  5. Tilsæt champignoner og hvidkål. Steg 8-10 minutter, så al væske i panden forsvinder.
  6. Smag til med salt, peber og citronskal.
  7. Lad blandingen køle af.
  8. Del dejen i 8 dele. Rul ud til cirkler.
  9. Læg fyld i midten af hver cirkel. Fold sammen, og luk med hjælp af en gaffel.
  10. Lad hæve overdækket 15 minutter.
  11. Pisk 1 æg, og pensl piroggerne.
  12. Drys sesamfrø på toppen af piroggerne.
  13. Bag i ovnen ved 225 grader i cirka 12 minutter.

Opskrift, styling og foto: Linn Grubbström

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.