De smagfulde pitabrød er fyldt med svampe shawarma, sprødt grønt og en lækker cremet krydderurtedressing. Denne shawarma er lavet med østershatte, og umami smagen er helt i top.

vegetarisk shawarma med svampe
Ingredienser
4 pers.
500 g
østershatte
salt
1 spsk shawarma krydderi (gerne den hjemmelavede)
Opskrift på shawarma krydderi
2 spsk spidskommen
2 spsk stødt koriander
2 spsk paprika
2 spsk hvidløgspulver
1 spsk gurkemeje
1 spsk stødt kardemomme
1 spsk stødt kanel
1 spsk sumac
½ spsk stødt muskatnød
½ spsk tørret oregano
½ spsk salt
½ spsk peber
Krydderurtedressing
2 dl græsk yoghurt
1 spsk
finthakket purløg
1 spsk
hakket dild
1 tsk flagesalt
2 spsk friskpresset citronsaft
Opskrift og foto: Maria Engbjerg
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Tip
I stedet for østershatte kan du bruge shiitake, portobellosvampe, kejserhatte eller alm. champignon.