Brug sæsonens rødbeder på en lidt anden måde og lav deller af dem. Brug som en klassisk frikadelle, eller servér i en wrap med valgfrie grøntsager og pickles.

Tilberedning

30 min - 4 pers.

  1. Skræl rødbederne og riv dem groft.
  2. Pres så meget saft ud af rødbederne, som du kan. Saften smides ud. Læg i en stor skål.
  3. Rens porren ved at skære den over på langs ned til et par cm fra roden og skylle den godt mellem lagene. 
  4. Skær porren i strimler på langs og skær i tynde skiver. Tilsæt til rødbeden.
  5. Mos bønnerne med en gaffel og tilsæt.
  6. Hak valnødderne fint og tilsæt.
  7. Bland sammen med de resterende ingredienser (start med 1 dl rasp), og smag til med salt og peber.
  8. Lad farsen hvile i mindst 10 minutter. Hvis den efter 10 minutter er for våd, kan du tilsætte mere rasp.
  9. Form farsen til deller og steg ved middel varme ca. 4 minutter på hver side.
  10. Bland imens tahin, citronsaft og fintrevet hvidløg sammen i en skål. Tilsæt koldt vand til du opnår en cremet konsistens og smag så til med salt og peber. Tilsæt mere citronsaft efter smag.

Tip! Du kan undgå røde rødbedefingre ved at gnide hænderne ind i lidt olie, inden du går i gang.

Opskriftudvikling, styling og foto: Camilla Skov

 

Læs mere om

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Veganske rødbededeller med sorte bønner og valnødder

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.