Varmrøget laksemousse med kejserhatte
Laksemousse er populær gæstemad – her er den gjort ekstra spændende med tilbehør af kejserhatte!
Tilberedning
60+ min - 4 personer
Mos den varmrøgede laks ud i en skål med creme fraiche og vend det sammen med det finthakkede løg, peberfrugt og champignon. Smag massen til med citronsaft, salt og peber.
Udblød husblas, dræn den for vand og smelt den i en lille gryde. For at undgå klumper røres 1 spsk. laksemousse sammen med husblas. Bland herefter massen med den resterende laksemousse og sæt den på køl i den ønskede form eller forme.
Skær kejserhattene eller champignon i tynde skiver og rist dem i olivenolie, sæt dem derefter på køl.
Når svampene er kølet ned, plukkes dild og vendes i. Smag til med salt og peber.
Pyntes med ørredrogn og server med flutes.
Opskriften er venligst udlånt af Tvedemose