Smuk og velsmagende formkage med pærer og et lille strejf ingefær.


Tilberedning

60+ min - 12 personer

Tænd ovnen på 180 grader. 

Pisk sukker og smør cremet. Tilsæt æggene et af gangen, mens der piskes.

Bland hvedemel med bagepulver og ingefær. Vend melblandingen i dejen. 

Skær pærerne i kvarte, fjern kernehus og skær pærerne i skiver. Læg skiverne pænt i bunden af et ovnfast fad ca. 20 x 30 cm foret med bagepapir. Hæld kagedejen over pærerne og glat overfladen med en kniv.

Bag kagen i ca. 35 minutter. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved bages kagen lidt længere tid.

Lad kagen afkøle i formen i ca. 10 minutter før den forsigtigt vendes ud. Skær kagen i skiver og server med creme fraiche. 

Opskrift og styling: Udviklet af Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.