Upside down kage med pærer
Smuk og velsmagende formkage med pærer og et lille strejf ingefær.
Tilberedning
60+ min - 12 personer
Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk sukker og smør cremet. Tilsæt æggene et af gangen, mens der piskes.
Bland hvedemel med bagepulver og ingefær. Vend melblandingen i dejen.
Skær pærerne i kvarte, fjern kernehus og skær pærerne i skiver. Læg skiverne pænt i bunden af et ovnfast fad ca. 20 x 30 cm foret med bagepapir. Hæld kagedejen over pærerne og glat overfladen med en kniv.
Bag kagen i ca. 35 minutter. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved bages kagen lidt længere tid.
Lad kagen afkøle i formen i ca. 10 minutter før den forsigtigt vendes ud. Skær kagen i skiver og server med creme fraiche.
Opskrift og styling: Udviklet af Lone Kjær
Foto: Henrik Freek