Toscansk bønnesuppe med gulerødder og kål
Tilberedning
45 min - 4 pers.
- Pil og hak løg og hvidløg og kom det i en gryde med olivenolie.
- Svits løgene til de er gyldne.
- Skyl gulerødder og bladselleri og skær dem i små stykker. Kom dem i gryden.
- Tilsæt rosmarin- og timiankviste samt laurbærblade, og lad det hele stege i ca. 5 minutter, mens der røres jævnligt.
- Hæld grøntsagsbouillon i gryden, og lad det simre under låg i ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre.
- Tag rosmarin- og timiankvistene op.
- Dræn bønnerne og skyl dem i koldt vand. Hæld dem i gryden og lad dem koge med i 2-3 minutter.
- Hæld ca. 1/3 del af suppen over i en skål. Blend det helt fint, og kom det tilbage i suppegryden. Nu er suppen cremet men har stadig hele stykker grøntsager og bønner.
- Hak savoykålen groft og vend i suppen.
- Smag suppen til med æblecidereddike og salt og peber.
- Ved servering dryppes portionerne med olivenolie.
Tip! Ønsker du lidt bid i suppen, så servér den med lidt tørrede chiliflager på toppen.
Opskriftudvikling, styling og foto: Julie Karla