Bønnesuppe | Toscansk bønnesuppe fra Sæson
En dejlig fyldig suppe, der bliver cremet af de blendede bønner. Lav endelig en dobbeltportion, så der også er til dagen efter. Suppen er mindst lige så god på 2. dagen.

Tilberedning

45 min - 4 pers.

  1. Pil og hak løg og hvidløg og kom det i en gryde med olivenolie.
  2. Svits løgene til de er gyldne.
  3. Skyl gulerødder og bladselleri og skær dem i små stykker. Kom dem i gryden.
  4. Tilsæt rosmarin- og timiankviste samt laurbærblade, og lad det hele stege i ca. 5 minutter, mens der røres jævnligt.
  5. Hæld grøntsagsbouillon i gryden, og lad det simre under låg i ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre.
  6. Tag rosmarin- og timiankvistene op.
  7. Dræn bønnerne og skyl dem i koldt vand. Hæld dem i gryden og lad dem koge med i 2-3 minutter.
  8. Hæld ca. 1/3 del af suppen over i en skål. Blend det helt fint, og kom det tilbage i suppegryden. Nu er suppen cremet men har stadig hele stykker grøntsager og bønner.
  9. Hak savoykålen groft og vend i suppen.
  10. Smag suppen til med æblecidereddike og salt og peber.
  11. Ved servering dryppes portionerne med olivenolie.

Tip! Ønsker du lidt bid i suppen, så servér den med lidt tørrede chiliflager på toppen.

Opskriftudvikling, styling og foto: Julie Karla

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Toscansk bønnesuppe med gulerødder og kål

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.