Kartoffelæggekage i ovn er nem og billig ret, der smager dejligt – lav den, når du har en rest kogte kartofler i køleskabet eller ikke har andet i huset end æg, løg og kartofler. Den grønne salat med sherryeddike kan undværes men giver et friskt og syrligt modspil.


Tilberedning

45 min - 4 personer

Sauter løgene bløde i olivenolie et par minutter under omrøring. Skær squashen igennem på langs og skær den derefter i tynde skiver, bland dem med løgene og sauter yderligere et par minutter, før kartoferne kommes ved og sauteres med i et par minutter.

Pisk æggene sammen, vend alt grøntfyld samt krydderurter i og smag til med salt og rundhåndet med friskkværnet peber.

Hæld æggemassen i en lille, velsmurt bradepande ca.30 x 22 cm. og bag den gylden og fast i ovnen ved 200°, ca. 20 minutter.

Lad tortilaen afkøle og vend den ud på et stykke bagepapir og skær den i firkantede stykker.

Stænk salaterne med lidt olivenolie og sherryeddike, krydr med salt og peber og server salaen til tortillaen sammen med godt brød.

Grøn hovedret, som f.eks kan suppleres med kogt –eller lufttørret skinke.

Energi pr. person:
690 Kcal
fedt 30%
protein 19%
kulhydrat 51%.

Opskrift og styling: Vibeke Lehn
Fotograf Henrik Freek

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.