De bløde og nøddesmagende jordskokker er en supergod kombination med æbler og bagt torsk.

Tilberedning

45 min - 2 personer

Tænd ovnen på 150 grader.

Skyl kerne i en sigte, og kog dem i letsaltet vand i 20 minutter. Sigt vandet fra.

Snit porre, jordskok og æble i meget tynde skiver. Smelt smør i en gryde, til det begynder at bruse op og blive gyldent. Kom grøntsager, eddike, most og salt og peber i gryden. Lad det simre i 1 minuts tid, og tag så gryden af blusset.

Bred 2 store stykker bagepapir ud på bordet, og fordel rugkernerne og grøntsagerne med væde, så de kun dækker halvdelen af papirerne. Sørg for at der er nogle cm ud til kanten hele vejen rundt. Skær fisken i to lige store stykker, og læg stykkerne oven på grøntsagerne. Fold nu den frie side af bagepapiret over grøntsagerne og fisken, og luk det godt til ved at krølle kanterne sammen. Det er vigtigt  at fyldet ikke er pakket for tæt, og at pakkerne er godt lukkede, så dampen ikke slipper ud under tilberedningen. Bag pakkerne i den forvarmede ovn ved 150 grader i 25 minutter.

Dressing: Hak hasselnødderne groft, og skyl og nip stilkene af brøndkarsen. Rør olie og eddike sammen, og  vend nødder og brøndkarse i. Smag til med salt og peber.

Server pakkerne lukkede,. så man selv kan åbne dem ved bordet. Hæld dressing over ved bordet og spis brød til.

Opskrift og foto udlånt fra bogen Ny Nordiske hverdagsmad af Claus Meyer, Arne Astrup m.fl.
 

 

 

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.