Vi glemmer alt om æg og fløde, når vi laver sæsonens bedste tomattærte. Sammen med tomater gemmer tærten på spinat, løg og mozzarella. Tilbered i en stor form eller i flere små så tærterne er klar til at tage med på tur eller i madpakken.

Tomattærte med feta og rosmarin
Ingredienser
4 pers.
Mørdej
120 g hvedemel
60 g speltmel
½ tsk salt
120 g smør
3 spsk koldt vand
Fyld
1 kugle mozzarella
100 g
babyspinat
250 g
tomater
4 kviste
frisk rosmarin
1
rødløg
100 g fetaost
olivenolie
salt og peber
Næringsindhold pr. 100g
Energi
175 kcalEnergi
731 kJKulhydrater
10.8 gKostfibre
2.7 gFedt
11.3 gProteiner
6.3 g
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Line Falck
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Tip
Skal det gå rigtig stærkt kan du i stedet bruge en færdiglavet tærtedej eller butterdej eller tilbered dejen dagen i forvejen.