Tomatsuppe med ovnbagte croutoner
Tilberedning
30 min + bagetid - 4 personer
- Halver tomaterne og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Skær løgene i kvarte og læg dem på bagepladen ved tomaterne sammen med presset hvidløgsfed.
- Dryp olivenolie over og krydr med timian, salt og peber. Bag tomaterne i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.
- Kom de bagte tomater med løg og hele balladen i en gryde. Blend til en lind suppe. Juster konsistensen med bouillon, afhængig af hvor vandholdige tomaterne er. Varm tomatsuppen op og smag til med balsamicoeddike, sukker, salt og peber.
- Skær brødene i tern. Vend med olivenolie og fordel dem på en bageplade med bagepapir og drys med salt. Bag croutonerne i ovnen ved 200 grader i 6-8 min. til de er sprøde.
- Server tomatsuppen med frisk basilikum og croutoner
Tip!
På en sommerdag kan tomatsuppen serveres kold toppet med finthakkede agurker, tomater og peberfrugter, lidt a la en gazpacho.
Opskrifter og styling Lone Kjær, Foto Anders Schønnemann