Tomatsuppe med linser og gulerod til to dage
Tilberedning
45 min - 4 pers.
- Vask og skær tomaterne i mindre stykker. Sæt til side.
- Skrub gulerødderne, skær dem i små stykker og sæt til side.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg dem gyldne i en stor gryde med olivenolie.
- Tilsæt gulerødder og lad dem stege med et par minutter.
- Tilsæt tomaterne og vend det hele godt rundt.
- Skyl de røde linser i en si under koldt vand. Lad dem dryppe af.
- Hæld grøntsagsbouillonen i gryden, samt tomatkoncentrat, sukker og salt.
- Tilsæt linserne og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter.
- Vend til sidst den friske basilikum i.
- Blend tomatsuppen og smag til med æblecidereddike, salt og friskkværnet peber.
Dag 1
Server suppen toppet med frisk basilikum og godt brød
Dag 2
Den kolde tomatsuppe bruges som pizzasauce på hjemmelavet pizza. Fx med frisk mozzarella, tomater og rosmarin.
Eller: tomatsuppen vendes med frisk pasta og serveres med parmesan.
Opskriftudvikling, styling og foto: Julie Karla