Suppe med friske tomater | Tomatsuppe opskrift fra Sæson
Suppe den ene dag og pizzasauce den næste. En tomatsuppe med mange muligheder.

Tilberedning

45 min - 4 pers.

  1. Vask og skær tomaterne i mindre stykker. Sæt til side.
  2. Skrub gulerødderne, skær dem i små stykker og sæt til side.
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg dem gyldne i en stor gryde med olivenolie.
  4. Tilsæt gulerødder og lad dem stege med et par minutter.
  5. Tilsæt tomaterne og vend det hele godt rundt.
  6. Skyl de røde linser i en si under koldt vand. Lad dem dryppe af.
  7. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden, samt tomatkoncentrat, sukker og salt.
  8. Tilsæt linserne og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter.
  9. Vend til sidst den friske basilikum i.
  10. Blend tomatsuppen og smag til med æblecidereddike, salt og friskkværnet peber.

Dag 1
Server suppen toppet med frisk basilikum og godt brød

Dag 2 
Den kolde tomatsuppe bruges som pizzasauce på hjemmelavet pizza. Fx med frisk mozzarella, tomater og rosmarin.
Eller: tomatsuppen vendes med frisk pasta og serveres med parmesan.

Opskriftudvikling, styling og foto: Julie Karla 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Tomatsuppe med linser og gulerod - Mad til to dage

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.