Verdens bedste tomatsalat. Vær opmærksom på, at de langtidsbagte tomater skal tørre længe i ovnen, men de kan med fordel tilberedes dagen før.

Tomatsalat med bagte tomater
Ingredienser
4 pers.
Langtidsbagte tomater
500 g tomater
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
Flagesalt
Tomatsalat
500 g tomater
1 bundt radiser
1 rødløg
100 g chorizopølse
1 potte frisk basilikum
1-2 tsk. stødt oregano
Salt og peber
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek
Langtidsbagte tomater
1
2
3
Tomatsalat
1
2
3
4
5
Tip
Servér tomatsalaten til fx lam, kylling, grillstegt fisk eller kød eller til friskkogt pasta.
Chorizopølsen kan evt. erstattes af en tilsvarende mængde sprødstegt bacon. Pølsen kan også undlades, og salaten kan i stedet tilsættes hel mozarella ost ca. 125 g