Verdens bedste tomatsalat. Vær opmærksom på, at de langtidsbagte tomater skal tørre længe i ovnen, men de kan med fordel tilberedes dagen før.


Tilberedning

60+ min - 4 personer

Langtidsbagte tomater
Skær tomaterne i kvarte og vend med olivenolie. Fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir og drys med salt. Tør tomaterne i ovnen ved 150 grader i 3 timer.

Tomatsalat
Skær halvdelen af tomaterne i kvarte. Resten skæres i skiver. Skær radiser i skriver og rødløg i ringe.
Vend tomater med radiser og rødløg. Skær chorizopølsen i skiver og vend i salaten sammen med de langtidsbagte tomater og basilikum. Krydr salaten med oregano og smag til med salt og peber.

Servér tomatsalaten til fx lam, kylling, grillstegt fisk eller kød eller til friskkogt pasta.

Tip
Chorizopølsen kan evt. erstattes af en tilsvarende mængde sprødstegt bacon. Pølsen kan også undlades, og salaten kan i stedet tilsættes hel mozarella ost ca. 125 g 

 

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.