Tomatrisotto
Tilberedning
30 min - 4 pers
- Hak løg og hvidløg fint. Lad det simre i en gryde med smørret. Tilsæt hakkede tomater, chili og peberfrugt og rør rundt.
- Skyl risene godt i en si og kom dem i gryden. Lad det simre til risene er blevet rigtig varme.
- Tilsæt vin og kog den næsten helt ind, inden du begynder at tilsætte kogende bouillon. Bliv ved med at røre forsigtigt i retten, mens du tilsætter en øsefuld ad gangen – lad det koge næsten ind, inden du tilsætter den næste.
- Når risene er næsten møre (det tager cirka 20 minutter, men varierer fra type til type), tilsætter du parmesan og olivenolie.
- Smag til med salt og peber og tilsæt eventuelt mere bouillon, hvis risottoen er blevet for tyk.
- Anret risottoen i små dybe tallerkener og drys med hakket persille og mozzarella revet i stumper.
Tip:
Hvis du ønsker ekstra smag i en tomatret som denne, kan du pynte med ovnbagte cherrytomater, som vi har gjort på billedet, eller erstatte de friske tomater i retten med ovnbagte.
Ekstra tip:
Du kan fint lave retten uden vin, hvis ikke du har en flaske ved hånden. Erstat med bouillon og måske lidt citronsaft eller hvidvinseddike – begge dele giver god syre.
Opskrift og foto venligst udlånt fra Grøntsagskogebogen af Tom Gausdal & Stian Floer