• Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Nyhedsbrev
  • Login
  • Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Nyhedsbrev
  • Login
Tomatrisotto med hele tomater, bredbladet persille og mozzarella

Tomatrisotto

Du skal være logget ind for at gemme opskriften.
Vil du logge ind?

    Risotto er perfekt hverdagsmad: Den fyldige, mættende ret med ris og bouillon kan indeholde store mængder grøntsager. Prøv fx denne enkle, smagfulde variant med tomat, peberfrugt og dejligt smeltende bidder af fersk mozzarella.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?
    • (0)
    30 min
    Apr – Okt
    Dagligt grønt
    Vegetar
    Lav på gluten

    Ingredienser

    4 pers.
    2 dl risottoris
    1 dl hvidvin
    ½ rødløg
    20 cherrytomater
    1 peberfrugt uden skind, hakket
    1 chili uden skind, hakket
    8 dl grøntsagsbouillon
    2 spsk revet parmesan
    60 g usaltet smør
    4 spsk olivenolie

    Servering

    salt og peber
    1 håndfuld bredbladet persille
    1 mozzarella

    Opskrift og foto venligst udlånt fra Grøntsagskogebogen af Tom Gausdal & Stian Floer

    Tilberedning

    1
    2
    3
    4
    5
    6

    Tip

    Hvis du ønsker ekstra smag i en tomatret som denne, kan du pynte med ovnbagte cherrytomater, som vi har gjort på billedet, eller erstatte de friske tomater i retten med ovnbagte.

    Du kan fint lave retten uden vin, hvis ikke du har en flaske ved hånden. Erstat med bouillon og måske lidt citronsaft eller hvidvinseddike – begge dele giver god syre.

    Bedøm opskriften

    Kan du lide opskriften? Bedøm den her.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?

    Del opskriften

    Del opskriften med dine venner på Facebook eller Pinterest

      • Prøv også

      • Spinatrisotto

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Svamperisotto

        Svamperisotto med æble og krydderurter

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Risotto med rosenkål, mandler og parmesan - Opskrift på en vegetarisk forret

        Risotto med rosenkål og mandler

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Opskrift på risotto med rødbede og parmesan - Sæson

        Risotto med rødbeder og parmesanbrud

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)

      Bag hjemmesiden sæson.dk står Dansk Gartneri, som bl.a. står for frugt- og grøntbranchens fælles markedsføring.

      Hjemmesiden sætter fokus på sæsonens frugt og grønt, og inspirerer med opskrifter, viden om frugt og grønt samt masser af tips til forbrugerne og især børnefamilierne til en grønnere hverdag.

      Dansk Gartneri
      Axeltorv 3
      1609 København V
      saeson@danskgartneri.dk

      Tilmeld nyhedsbrev
      • Persondatapolitik
      • Cookies