Risotto er perfekt hverdagsmad: Den fyldige, mættende ret med ris og bouillon kan indeholde store mængder grøntsager. Prøv fx denne enkle, smagfulde variant med tomat, peberfrugt og dejligt smeltende bidder af fersk mozzarella.

Tomatrisotto
Ingredienser
4 pers.
2 dl risottoris
1 dl hvidvin
½
rødløg
8 dl grøntsagsbouillon
2 spsk revet parmesan
60 g usaltet smør
4 spsk olivenolie
Opskrift og foto venligst udlånt fra Grøntsagskogebogen af Tom Gausdal & Stian Floer
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
Tip
Hvis du ønsker ekstra smag i en tomatret som denne, kan du pynte med ovnbagte cherrytomater, som vi har gjort på billedet, eller erstatte de friske tomater i retten med ovnbagte.
Du kan fint lave retten uden vin, hvis ikke du har en flaske ved hånden. Erstat med bouillon og måske lidt citronsaft eller hvidvinseddike – begge dele giver god syre.