Server suppen med ristet rugbrød eller groft brød, penslet med lidt olivenolie og drysset med frisk rosmarin.


Tilberedning

45 min - 4 personer

Hak porrer og løg og riv hvidløget fint. Skræl rødbederne og skær dem i små terninger. Svits porrer, løg, hvidløg, laurbærblade og tomatpuré i olien, til det klares i farven og puréen er ’brændt af’.

Tilsæt rødbeder, en liter fond og linser. Lad suppen simre i ca. 20-30 minutter, under låg til rødbeder og linser er møre.

Tag laurbærbladene op og blend suppen. Smag til med friskost, havsalt og citronsaft. Suppen må ikke koge, efter at der er tilsat friskost. Spæd evt. til med mere fond. Top med frisk kørvel.

Opskrift venligst udlånt fra bogen "Køkkenkræs og kloge kontanter" af Birgitte Eschereich

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.