Tomatiseret rødbedesuppe
Server suppen med ristet rugbrød eller groft brød, penslet med lidt olivenolie og drysset med frisk rosmarin.
Tilberedning
45 min - 4 personer
Hak porrer og løg og riv hvidløget fint. Skræl rødbederne og skær dem i små terninger. Svits porrer, løg, hvidløg, laurbærblade og tomatpuré i olien, til det klares i farven og puréen er ’brændt af’.
Tilsæt rødbeder, en liter fond og linser. Lad suppen simre i ca. 20-30 minutter, under låg til rødbeder og linser er møre.
Tag laurbærbladene op og blend suppen. Smag til med friskost, havsalt og citronsaft. Suppen må ikke koge, efter at der er tilsat friskost. Spæd evt. til med mere fond. Top med frisk kørvel.
Opskrift venligst udlånt fra bogen "Køkkenkræs og kloge kontanter" af Birgitte Eschereich