En festlig og meget lækker thai-ret, du kan lave i en håndevending – en oplagt idé til veninde- eller kærestemiddagen.


Tilberedning

30 min - 4 personer

Skræl agurkerne og skær dem i kvarte på langs. Skær kernerne væk. Skær agurkerne i trekantede stykker.

Flæk chilien, fjern kernerne og hak den fint. Skær hvidløgene i tynde skiver.

Rør en marinade af limesaft, fiskesauce, sukker, chili og hvidløg. Vend agurkerne i marinaden.

Tør rejerne med køkkenrulle og steg dem i olien på en pande ved middelhøj varme, ca. 3 min på hver side. Vend rejerne med agurkerne og lad dem trække mens tilbehøret gøres klar. Vend dem rundt i marinaden fra tid til anden.  

Tilbehør
Kog risene som angivet på pakken. Skyl forårsløgene, skær dem i tynde ringe og drys over de kogte ris.

Knæk enderne af aspargesene og kog dem i letsaltet vand i 4 min.

Server aspargesene til de marinerede agurker og rejer og brug marinaden til at dryppe over risene. 

Energi pr. person:
2000 kJ (500 kcal)
Protein: 22 %
Kulhydrat: 67 %
Fedt: 11 % (6 g)
Grøntsager pr. person: 250 g

Opskrift og styling: Udviklet af Christine Bille Nielsen
Foto: Henrik Freek

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.