Prøv en japansk måde at servere grøntsager på, hvor de sprødsteges i en tynd dej. Andre grøntsager kan dyppes i samme dej og friteres på samme måde – fx gulerødder i stave, blomkål eller broccoli i buketter.


Tilberedning

30 min -

Skær den nederste, trævlede ende af aspargesne fra.

Pisk æggeblommen med vand i en skål. Tilsæt mel og pisk sammen.

Varm olien i en gryde. Vend 2-3 asparges i dejen, og kom dem direkte i den kogende olie.

Steg til aspargesene er gyldne – det går hurtigt! Tag dem op, og lad dem afdryppe på køkkenrulle. Kom sojasauce og chilisauce i to små skåle og server.

Drys evt. de lune asparges med lidt basilikum.

Fritterne er herlige som snack til en kold øl serveret med soja- og chilisauce.

Opskrift og styling: Udviklet af Maria Meldgaard
Foto: Vigsø + co / Heidi Vigsø

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.