Tarteletter med kål, kørvel og kylling
Tilberedning
+60 min - 18 tarteletter
- Kom kylling i en stor gryde.
- Skær løg i kvarte og kom i. Kom hele hvidløg, laurbærblade, peberkorn, persille og salt i.
- Kom vand ved, så det akkurat dækker kyllingen.
- Bring kyllingen i kog og lad den koge under låg i ca. 50 minutter.
- Tag kyllingen op og pil kødet af.
- Si bouillonen og kom den over i en stor skål.
- Smelt smør i gryden og hæld melet i. Rør godt rundt i 1-2 minutter.
- Tilsæt bouillon lidt ad gangen, indtil saucen opnår den rette konsistens. Der bliver ca. halvdelen af kyllingebouillonen tilbage. Gem den til senere på ugen.
- Kom fløde i og smag til med salt og peber.
- Vend den plukkede kylling i.
- Vend til sidst fint snittet spidskål i.
- Lun tarteletterne i ovnen og sæt dem på et fad. Kom fyldet i og pynt med masser af frisk kørvel og drys med groftkværnet peber.
Tip!
Brug den overskydende kyllingebouillon til suppe senere på ugen. Den kan også bruges til en lækker risotto eller en Grøn Shepherd’s Pie.
Opskrift, foto og styling: Julie Karla