En tærte med skinke og masser af god smag. Tærten kan enten laves som flere små tærter, perfekte til madpakken, eller som en stor til aftensmad.

Tilberedning

+60 min - 4-6 små eller 1 stor

Bland olie, vand, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile 30 min. i køleskab. Udrul dejen og del den i 4-6 kugler. Rul dem ud til cirkler. Fordel dejen i 4-6 små smurte tærteforme. Pensl bundene med lidt af æggehviden fra et af de æg som skal i fyldet. Forbag bundene 10 minutter ved 175 grader på midterste ovnribbe.

Skyl spinaten godt. Snit forårsløgene. Kog spinat og løg op i en gryde med 1 dl vand under låg, til spinaten falder sammen. Afdryp i en si.

Rør æg, mælk, salt, peber og ost sammen. Vend spinat og løg i. Skær skinken mindre stykker og vend dem i. Fordel massen i tærterne. Drys mandelflager over. Bag tærterne ca. 30 minutter ved 175 grader på midterste ovnribbe.

Tip
Du kan også bage portionen som en stor tærte ca. 24 cm i diameter. Her er bagetiden ca. 40 minutter.

Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.