En rigtig sommertærte fyldt med hindbær og blåbær - Uhmmmmmm !

Tilberedning

60+ min - 6 personer

Mørdej
Smuldr smør og mel sammen til en rasp med fingrene eller i en foodprocessor. Tilsæt salt, sukker og æg. Rør eller ælt det hele til en dej. Lad den hvile i 1 time på køl.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en smurt tærteform med dejen. Brug gerne en metalform med løs bund, så opnår du en mere sprød tærtebund, og tærten er også nemmere at få ud af formen. Prik huller i dejen med en gaffel.

Lad den hvile mindst 1 time i fryseren. Forbag bunden ved 180 grader i ca. 12 minutter. 

Fyld
Blend nødderne til helt fint nøddemel. Pisk smør, nøddemel, sukker og æg sammen til en creme. Smør cremen på kagebunden. Bland bærrene med kartoffelmel. Fordel bærrene over nøddecremen og drys med florsukker.

Bag tærten på 220 grader i 5 minutter, skru så ned til 180 grader og bag yderligere 20-25 minutter. Dæk evt. med alufolie, hvis kanterne på tærten begynder at blive mørke. Afkøl tærten på en bagerist.

Server tærten med cremefraiche, let pisket flødeskum eller en kugle vaniljeis.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen Når livet er en fest af Marie Melchior

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.