Tærte med hindbær og blåbær
Tilberedning
60+ min - 6 personer
Mørdej
Smuldr smør og mel sammen til en rasp med fingrene eller i en foodprocessor. Tilsæt salt, sukker og æg. Rør eller ælt det hele til en dej. Lad den hvile i 1 time på køl.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en smurt tærteform med dejen. Brug gerne en metalform med løs bund, så opnår du en mere sprød tærtebund, og tærten er også nemmere at få ud af formen. Prik huller i dejen med en gaffel.
Lad den hvile mindst 1 time i fryseren. Forbag bunden ved 180 grader i ca. 12 minutter.
Fyld
Blend nødderne til helt fint nøddemel. Pisk smør, nøddemel, sukker og æg sammen til en creme. Smør cremen på kagebunden. Bland bærrene med kartoffelmel. Fordel bærrene over nøddecremen og drys med florsukker.
Bag tærten på 220 grader i 5 minutter, skru så ned til 180 grader og bag yderligere 20-25 minutter. Dæk evt. med alufolie, hvis kanterne på tærten begynder at blive mørke. Afkøl tærten på en bagerist.
Server tærten med cremefraiche, let pisket flødeskum eller en kugle vaniljeis.
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen Når livet er en fest af Marie Melchior