Tacos med krydrede rodfrugter og guacamole
Tilberedning
+60 min - 4 personer
- Skræl rodfrugterne og fjern top og bund. Skær ud i 1 cm store tern.
- Varm en stor pande eller gryde op. Kom olie i og når den er varm kom rodfrugter og hvidløg i gryden.
- Kom krydderierne over og steg rodfrugterne ca. 25 min på middelvarme. Rør en gang imellem. Smag til med salt, peber og evt. mere af krydderierne efter smag.
- Når rodfrugterne klarer sig selv, er det tid til bønnerne. Hvis du bruger friske bønner, så skær dem ud i små stykker. Hvis du bruger bønner fra dåse, så dræn dem fra væske.
- I en lille kasserolle varmes olien op. Steg bønnerne ca. 5 minutter, krydr med salt og peber. Kom salsaen over og rør rundt. Smag til og skru ned for varmen, så du bare holder den varm, til det er tid til at spise.
- Fjern sten og skal fra avocado og kom dem ned i en skål. Kom citronsaft over. Pres hvidløg over, kom creme fraiche eller yoghurt over. Krydr med salt og peber og mos det hele sammen. Sæt til side.
- Vask salaten og pluk i blade. Det samme med koriander. Varm brød efter anvisning på pakken.
- Server alt i skåle, så alle selv kan anrette sine tacos ved bordet.
Du behøver ikke mere til dette måltid, men der kan tilføjes majs, revet ost, agurk, revet gulerod, hot sauce.. Ja uendelige muligheder!
Tip til at samle dine tacos:
Læg et brød på tallerken. Læg et eller to små salatblade i midten af brødet. Kom et par små skefulde guacamole over salaten. Derefter et par tsk bønne/tomatsalsa. Top med 1-2 små skefulde rodfrugter og et drys friskplukket koriander.
Opskrift: Michelle Apperlos. Foto: Maria Warnke Nørregaard