Her har den klassiske libanesiske salat, tabouleh eller tabbouleh, fået selskab af blomkål. Denne blomkålstabouleh er blendet, så det ligner bulgur, og gør retten endnu sundere.

Tilberedning

30 min - 4 personer

  1. Kog bulguren i letsaltet vand under låg, indtil al vandet er absorberet. Ca. 10-12 minutter. Lad det køle af.
  2. Skær tomater og agurk i små stykker og kom dem i en skål. Vend dem med ¼ tsk salt, så noget af vandet trækkes ud. Det gør, at salaten ikke bliver for vandet.
  3. Tænd ovnen på 200 grader.
  4. Kom blomkål, delt i større buketter, i en foodprocessor.
  5. Kom også persille og mynte i.
  6. Blend i få sekunder, indtil blomkålen har samme konsistens som bulgur. Kom det i en stor røreskål.
  7. Vend den afkølede bulgur i skålen, og rør godt rundt.
  8. Hæld den overskydende væde fra tomaterne og agurken fra og vend grøntsagerne i salaten.
  9. Hak et skalotteløg fint og vend det i salaten sammen med olivenolie, citronsaft, salt og godt med friskkværnet peber.
  10. Skær mørksejen ud i 8 filletter.
  11. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  12. Rør olivenolie sammen med karry og gurkemeje og pensl fiskene med blandingen. Drys med flagesalt.
  13. Bag mørksejfilletterne i ca. 6-7 minutter til den netop er gennembagte.
  14. Servér den bagte fisk med blomkålstabbouleh.

Opskrift, foto og styling: Julie Karla

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.