Har du mange blommer i haven eller bare lyst til hjemmelavet marmelade, er det nemt at sylte blommer selv. Blommemarmeladen er perfekt til et stykke ristet brød eller som topping på din yoghurt om morgenen.

Blommemarmelade opskrift
Ingredienser
4 glas
Næringsindhold pr. 100g
Energi
161 kcalEnergi
685 kJKulhydrater
39.4 gKostfibre
1.1 gFedt
0.2 gProteiner
0.3 g
Opskrift og foto venligst udlånt af Syltedronningen
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
Tip
Tilsmagning af blommemarmeladen handler om at ramme den rigtige balance af frugtsmag, sødme, syrlighed og kryddersmag. Start med at smage en rå blomme, så du ved hvor sød eller syrlig den er. I stedet for at tilføje hele sukker mængden i starten kan du tilføje lidt ad gangen efterhånden som marmeladen koger ind. Smag på marmeladen og husk, at syrligheden og krydderierne gør smagen mere nuanceret. Din blommemarmelade skal ikke kun være sød. Den skal smage af blommer, og derefter skal der komme en let smag af krydderier og gerne et lille bid.