Chutney er et krydret og sødt/surt tilbehør, som er velegnet til kød og vegetariske gryderetter, burger, smørrebrød, ost og meget mere.

Tilberedning

+60 min -

Skyl og udkern æblerne og skær dem i mindre stykker, eller hak dem i food processoren.

Hak løg og hvidløg. Skræl og riv ingefær. Kom æbler, dadler, løg, hvidløg og ingefær i en tykbundet gryde sammen med æbleeddike og karrypasta. Kog blandingen op langsomt og lad koge i 15 minutter indtil frugten begynder at mørne.

Tilsæt sukkeret og rør godt rundt til det er opløst. Smag til med salt. Kog op igen og kog i 45minutter indtil konsistensen er passende tyk. Smag til undervejs og tilsæt, sukker, salt eller eddike efter smag. Du skal stræbe efter en sød syrlig og krydret chutney.

Chutneyen har godt af at koge længe, det udvikler smagen, men rør i den ofte for at den ikke brænder på.

Hæld chutneyen på steriliserede sylteglas som lukkes til med det samme.

Opskrift og foto venligst udlånt fra Syltedronningen 

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.