Syltedronningens Æble-daddelchutney
Tilberedning
+60 min -
Skyl og udkern æblerne og skær dem i mindre stykker, eller hak dem i food processoren.
Hak løg og hvidløg. Skræl og riv ingefær. Kom æbler, dadler, løg, hvidløg og ingefær i en tykbundet gryde sammen med æbleeddike og karrypasta. Kog blandingen op langsomt og lad koge i 15 minutter indtil frugten begynder at mørne.
Tilsæt sukkeret og rør godt rundt til det er opløst. Smag til med salt. Kog op igen og kog i 45minutter indtil konsistensen er passende tyk. Smag til undervejs og tilsæt, sukker, salt eller eddike efter smag. Du skal stræbe efter en sød syrlig og krydret chutney.
Chutneyen har godt af at koge længe, det udvikler smagen, men rør i den ofte for at den ikke brænder på.
Hæld chutneyen på steriliserede sylteglas som lukkes til med det samme.
Opskrift og foto venligst udlånt fra Syltedronningen