Svinemørbrad med saftige rabarber
Tilberedning
60+ min - 4 personer
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skær løget i skiver. Smelt smørret. Fordel lagvis i en lille smurt form ca. 15 x 20 cm kartofler og løg og dryp lidt smeltet smør over. Hak timian og drys over. Gentag og slut med et lag kartofler dryppet med smør. Krydr med salt og peber.
- Dæk fadet med stanniol og bag kartoflerne i ovnen i ca. 45 minutter.
- Fjern stanniol og bag i yderligere ca. 15 minutter til kartoflerne er gyldne.
- Afpuds mørbraderne. Varm olien på en pande. Kom presset hvidløgsfed og timian på panden. Brun mørbraderne godt på alle sider.
- Tag kødet af varmen og læg det i et ovnfast fad sammen med hvidløg og timian. Steg kødet færdigt i ovnen i ca. 20 minutter.
- Skær rabarberne i små tern a ca. 1 cm. Smelt smørret i en lille gryde og steg rabarberne et kort øjeblik. Hæld eddike på og lad det fordampe. Drys med sukker og lad rabarberne stege ved svag varme i ca. 5 minutter til de er møre.
- Tag gryden af varmen og smag eventuelt rabarberne til med mere sukker.
- Hak krydderurterne fint. Skær agurken i fine, små tern. Hak løgene så fint som muligt. Vend krydderurter med agurk, løg og olivenolie.
- Skær kødet i skiver. Skær kartoflerne ud i kvadrater. Server mørbrad med pommes anna, tabbouleh og rabarber.
Tip!
Svinemørbrad kan erstattes af fx en helstegt kylling.
Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek