Madtærte med svampe | Opskrift på svampetærte hos Sæson
Hvis du er vild med tærte, MÅ du prøve denne sprøde svampetærte. Du kan bruge dine favorit svampe eller blot gå med de dejlige champignon, som angivet i opskriften.

Tilberedning

45 min - 4 pers.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  2. Kom hvedemel, grahamsmel, vand, olivenolie og salt i en skål og ælt godt sammen til en tærtedej. Hvis dejen ikke er smidig nok, kan du tilføje 1-2 spsk mere vand. 
  3. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord og kom derefter dejen i en tærteform på ca. 24 cm. i diameter. Stik med en gaffel huller i bunden. 
  4. Forbag tærtebunden i cirka 10 minutter. Klargør imens fyld. 
  5. Hak løg i tern og svampe i skiver. 
  6. Varm en pande op med olie og smør. Steg løg, svampe og bladene fra 3 af timiankvistene i 5-6 minutter. 
  7. Pisk æg med creme fraiche, muskatnød, 50 g revet ost og timian bladene. 
  8. Kom svampeblandingen i bunden af den forbagte tærtebund og hæld æggemassen henover. Bag tærten i 15 minutter. 
  9. Efter 15 minutter tilsættes resten af osten på toppen og bages færdig i ca. 10-12 minutter til bunden er sprød og æggemassen har sat sig.

Tip! Servér evt. med en simpel grøn salat. 
Skal det gå rigtig stærkt kan du i stedet bruge en færdiglavet tærtedej/butterdej eller tilbered dejen dagen i forvejen.

Opskriftudvikling, styling og foto: Maria Charlotte Larsen

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.