Svamperisotto | Opskrift på ret med ris | Sæson
Små æbletern vendt med krydderurter pryder denne cremede risotto og giver den et friskt og syrligt modspil.

Tilberedning

30 min - 4 pers

  1. Rens svampene og skær de store svampe i halve eller kvarte. Bevar de helt små.
  2. Varm 1 spsk olivenolie på en dyb pande og steg svampene i ca. 5 minutter ved høj varme. Sæt til side på en tallerken.
  3. Hæld 1 spsk olivenolie i samme pande.
  4. Hak skalotteløg og hvidløg fint og steg dem gyldne på panden.
  5. Tilsæt risene og lad dem stege med i 1-2 minutter.
  6. Tilsæt æblecidereddike og rør godt rundt.
  7. Tilsæt grøntsagsbouillonen gradvist, så risene hele tiden kun er akkurat dækket af bouillon og lad risene simre i ca. 20 minutter til de er al dente.
  8. Riv parmesanosten fint.
  9. Skær æblet ud i små tern og hak krydderurterne groft. Vend det sammen.
  10. Når risene er møre, vendes osten og svampene i, og det hele varmes godt igennem.
  11. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  12. Anret risottoen med æbler og krydderurter på toppen.

 

Tip! Nyd denne lækre svamperisotto sammen med et godt brød fx et italiensk ciabattabrød

Opskrift udvikling, styling og foto: Julie Karla 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.