Her får du en opskrift på en klassisk svamperisotto, hvor der som et lækkert twist er tilføjet syrlige æbler, der går godt til den milde, cremede smag.

Opskrift på svamperisotto
Ingredienser
Opskrift udvikling, styling og foto: Julie Karla
Tilberedning
Tip
Nyd denne lækre svamperisotto sammen med et godt brød fx et italiensk ciabattabrød.
Kom evt. andre svampe i fyldet f.eks. shiitake, portobello, kejserhatte eller østershatte.
Tilbehør til svamperisotto
En svamperisotto er en alsidig ret, hvor dit tilbehør kan tilpasses sæsonen. Nogle kan lide at få en lækker steg til deres risotto, andre laver en frisk salat.
Hvilke svampe kan man bruge til svamperisotto?
Det gode ved en svamperisotto er, at de fleste spisesvampe er velegnede til retten. Hvis det er efterår, er det oplagt at tage på en sanketur ud i de danske skove for at finde de svampe, du vil have i din svamperisotto. Sørg dog for, at du ved, hvilke svampe der er spiselige, og undlad at plukke nogen, du er i tvivl om.
Særligt er kantarellen en populær svamp i risotto, da den har en helt særlig smag, der er velegnet til de klistrede ris og parmesanosten dertil.
Hvis det ikke er svampeårstid, kan du altid nøjes med ferske champignoner eller tørrede svampe fra supermarkedet.
Lav risottokugler med resterne dagen derpå
Hvis du har en rest tilbage af din risotto, kan du lave risottokugler, også kaldet arancini.
Du skal blot bruge hvedemel, rasp, æg og olie til fritteringen.
På tre tallerkner fordeler du hvedemel, dit sammenpiskede æg og rasp. Rul din risotto til små kugler og dyp så i mel, æg og rasp. Det er vigtigt, at du gør det i den rækkefølge.
Derefter friteres de i olien. Når de er sprøde og stegte, tager du dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle. Når de har afkølet en smule, er de klar til at spise.
Risottoens historie
Risotto er en risret, der har sin oprindelse i Italien. Risotto kommer fra Napoli, hvor den med tiden spredte sig til hele Italien. I dag er det en ret, der er velkendt over hele verden.
Det er ikke muligt at lave risotto med enhver rissort. Det er vigtigt, at din risotto består af enten arborio-eller carnaroliris, men hvis du kun har grødris og ikke gider tage i supermarkedet, kan man godt bruge grødris i stedet for risottoris. Resultatet bliver dog en risotto, hvor der ikke er lige så meget “bid” i risene.