• Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
  • Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
Opskrift på svamperisotto med æbler, krydderurter og frisk persille

Opskrift på svamperisotto

Du skal være logget ind for at gemme opskriften.
Vil du logge ind?

    Her får du en opskrift på en klassisk svamperisotto, hvor der som et lækkert twist er tilføjet syrlige æbler, der går godt til den milde, cremede smag.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?
    • (0)
    Bedøm opskrift
    30 min
    Jan – Dec
    Vegetar
    Lav på gluten

    Ingredienser

    4 pers.
    500 g blandede svampe f.eks. shiitake, østershatte og champignon
    2 spsk olivenolie
    1 skalotteløg
    1 fed hvidløg
    300 g risottoris
    1 spsk æblecidereddike
    1.1 liter grøntsagsbouillon
    75 g friskrevet parmesan
    salt og peber

    Topping

    1 æble
    1 håndfuld frisk kørvel
    1 håndfuld bredbladet persille

    Opskrift udvikling, styling og foto: Julie Karla 

    Tilberedning

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12

    Tip

    Nyd denne lækre svamperisotto sammen med et godt brød fx et italiensk ciabattabrød.

    Kom evt. andre svampe i fyldet f.eks. shiitake, portobello, kejserhatte eller østershatte. 

    Bedøm opskriften

    Kan du lide opskriften? Bedøm den her.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?

    Del opskriften

    Del opskriften med dine venner på Facebook eller Pinterest

      Tilbehør til svamperisotto

      En svamperisotto er en alsidig ret, hvor dit tilbehør kan tilpasses sæsonen. Nogle kan lide at få en lækker steg til deres risotto, andre laver en frisk salat.

      Hvilke svampe kan man bruge til svamperisotto?

      Det gode ved en svamperisotto er, at de fleste spisesvampe er velegnede til retten. Hvis det er efterår, er det oplagt at tage på en sanketur ud i de danske skove for at finde de svampe, du vil have i din svamperisotto. Sørg dog for, at du ved, hvilke svampe der er spiselige, og undlad at plukke nogen, du er i tvivl om.

      Særligt er kantarellen en populær svamp i risotto, da den har en helt særlig smag, der er velegnet til de klistrede ris og parmesanosten dertil.

      Hvis det ikke er svampeårstid, kan du altid nøjes med ferske champignoner eller tørrede svampe fra supermarkedet.

      Lav risottokugler med resterne dagen derpå

      Hvis du har en rest tilbage af din risotto, kan du lave risottokugler, også kaldet arancini.

      Du skal blot bruge hvedemel, rasp, æg og olie til fritteringen.

      På tre tallerkner fordeler du hvedemel, dit sammenpiskede æg og rasp. Rul din risotto til små kugler og dyp så i mel, æg og rasp. Det er vigtigt, at du gør det i den rækkefølge.

      Derefter friteres de i olien. Når de er sprøde og stegte, tager du dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle. Når de har afkølet en smule, er de klar til at spise.

      Risottoens historie

      Risotto er en risret, der har sin oprindelse i Italien. Risotto kommer fra Napoli, hvor den med tiden spredte sig til hele Italien. I dag er det en ret, der er velkendt over hele verden.
      Det er ikke muligt at lave risotto med enhver rissort. Det er vigtigt, at din risotto består af enten arborio-eller carnaroliris, men hvis du kun har grødris og ikke gider tage i supermarkedet, kan man godt bruge grødris i stedet for risottoris. Resultatet bliver dog en risotto, hvor der ikke er lige så meget “bid” i risene.

      • Prøv også

      • risotto med spinat og champignon

        Risotto med champignon og spinat

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Spinatrisotto

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • svampelasagne

        Lasagne med svampe og tomat

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Simremad: Vegetarisk coq au vin med mos. Alternativ til klassisk Coq au vin. En lækker simreret - Sæson

        Vegetarisk gryderet med svampe og perleløg

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)

      Bag hjemmesiden sæson.dk står Dansk Gartneri, som bl.a. står for frugt- og grøntbranchens fælles markedsføring.

      Hjemmesiden sætter fokus på sæsonens frugt og grønt, og inspirerer med opskrifter, viden om frugt og grønt samt masser af tips til forbrugerne og især børnefamilierne til en grønnere hverdag.

      Dansk Gartneri
      Axeltorv 3
      1609 København V
      saeson@danskgartneri.dk

      Tilmeld nyhedsbrev
      • Persondatapolitik
      • Cookies