En rabarber-dessert med smukke, sukkersyltede rabarber, der beholder sin friskhed og sprødhed, med vegansk koldskål og sprød havrecrunch. Vær obs på at rabarberne skal trække i lagen i mindst 8 timer. Se vegansk koldskålsopskrift her.

Sukkersyltede rabarber med vegansk koldskål og havrecrumble
Ingredienser
4-6 personer
Sukkersyltede rabarber
350 g
rabarber
3 dl rørsukker
3 dl vand
5 spsk saft fra citronerne
kornene fra 1/2 vaniljestang
Havrecrunch
4 dl havregryn
3 spsk sirup
3 spsk olie
2 spsk æblemost eller vand
1 knivspids salt
Vegansk koldskål
1 økologisk citron, saften og skalen
¼ tsk vaniljesukker
½ dl lys sirup eller ahornsirup
7 dl sojayoghurt, natural
3.5 dl Havremælk
Opskriftsudvikling, styling og foto: Camilla Skov
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Tip
Har du rabarber tilovers er de også fantastiske på yoghurt eller grød. Du kan bruge lagen til en ny portion rabarber ved at tilsætte 1 dl ekstra sukker, varme lagen op, og hælde over en ny portion rå rabarberstykker.