En rabarber-dessert med smukke, sukkersyltede rabarber, der beholder sin friskhed og sprødhed, med vegansk koldskål og sprød havrecrunch. Vær obs på at rabarberne skal trække i lagen i mindst 8 timer. Se vegansk koldskålsopskrift her.

Tilberedning

45 min - 4-6 pers

  1. Sæt ovnen på 160 grader (til havrecrunch).
  2. Skyl rabarberne og skær urenheder væk. Du kan faktisk godt bruge “foden” af rabarberen som mange ellers smider ud. Skær rabarberne i 1 cm skiver — gerne på skrå, det giver et smukt resultat. Læg rabarberne i et 750 ml glas med gummiring eller et lignende glas, der lukker tæt til. 
  3. Kom rørsukker, vand, citronsaft og vanilje i en gryde, og varm op til sukkeret er smeltet, og lagen begynder at boble forsigtigt. Hæld lagen over rabarberne og lad dem trække mindst 8 timer og op til et døgn. De kan holde sig i køleskabet i et par måneder.
  4. Bland olivenolie, sirup og æblemost sammen i en skål og bland havregryn og salt sammen i en anden skål. 
  5. Hæld den våde blanding over havregrynene og bland godt. 
  6. Fordel på en bagepapirsbeklædt bageplade i et tykt, jævnt lag og sæt det i ovnen i 15-20 minutter. Check havregrynene hvert 5. minut og rør rundt. De er færdige, når de er gyldne.
  7. Riv imens citronskallen ned i en mellemstor skål. Pres citronsaften ned i skålen og tilsæt vaniljepulver og sirup.
  8. Tilsæt yoghurt og havremælk og pisk det hele sammen.
  9. Smag til med ekstra citronsaft og sirup efter behov.
  10. Lad gerne koldskålen stå og trække et par timer i køleskabet inden servering.
  11. Anret i skåle med rabarber i bunden. Server koldskålen i en kande, så man kan hælde den over rabarberne ved bordet. Top med havrecrunch.

Tip!
Har du rabarber tilovers er de også fantastiske på yoghurt eller grød. Du kan bruge lagen til en ny portion rabarber ved at tilsætte 1 dl ekstra sukker, varme lagen op, og hælde over en ny portion rå rabarberstykker.

Opskriftsudvikling, styling og foto: Camilla Skov

Læs mere om

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Sukkersyltede rabarber med vegansk koldskål og havrecrumble

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.