Sugo med rødder og peberfrugter
En god kraftig kødsauce – uden kød! perfekt til pasta
Tilberedning
45 min - 4 personer
Hak løg i tern. Hak hvidløg og chilie meget fint. Skræl pastinakker og skær i mundrette stykker.
Varm olien i en stor pande eller gryde og sauter løg, hvidløg og chili samt pastinak i et par minutter under omrøring.
Kom grofthakkede gulerødder og fintsnittede bladselleri ved og sauter et par minutter. Tilsæt grofthakkede peberfrugter sammen med laurbærbladene og sauter yderlig et par minutter.
Hæld tomaterne ved, tilsæt salt, peber, sukker og en håndfuld basilikumblade og lad det hele snurre under jævnlig omrøring, i ca. 30 minutter til grønsagerne er møre og saucen tyk.
Spæd evt med lidt bouillon undervejs og smag til med yderligere krydderier.
Bland sugoen med nykogt spaghetti og server med reven ost.
Energi pr. person: 480 Kcal
fedt 21%
protein 14%
kulhydrat 65%.
Opskrift og styling: Vibeke Lehn
Fotograf: Henrik Freek