Stuvede porrer | Opskrift med porrer | Sæson
En nem og velsmagende hverdagsret i kategorien mormormad med et grønt twist. Servér med skiver af rugbrød for et skønt og fyldigt måltid.

Tilberedning

30 min - 4 pers.

  1. Skær toppen af porrerne. Det er kun den hvide og lysegrønne del, der skal bruges.
  2. Skyl porrerne grundigt og skær dem i 1 cm tykke ringe.
  3. Hak skalotteløget fint og steg det gyldent i smør i en tykbundet gryde.
  4. Tilsæt porrerne og steg dem i ca. 4-5 minutter til de falder en smule sammen.
  5. Tilsæt nu fløde og lad det småsimre, mens koteletterne steges.
  6. Varm olivenolie op på en pande. Kom kviste af frisk timian på.
  7. Steg koteletterne ved mellem til høj varme i 2-3 minutter på hver side afhængig af størrelse. Drys med salt og peber.
  8. Tag de flødestuvede porrer af varmen og smag til med æblecidereddike, salt og peber.
  9. Anret porrerne i en skål og drys med masser af frisk kørvel.

Tip ! Gem de mørkegrønne porretoppe i køleskabet og brug dem sammen med andre grøntsagsrester til en hjemmelavet grøntsagsbouillon.

Opskriftudvikling, styling og foto: Julie Karla 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.