Stikkelsbær har en pragtfuld smag, der kommer til sin fulde ret i en dessert som denne - flot syrlig-sød og med bid.

Tilberedning

45 min - 4 personer

Nip og kom stikkelsbærrene i en gryde med vand og honning og damp dem møre under låg.

Blend og purer bærrene gennem en sigte.

Smag evt. stikkelsbærpureen til med yderligere honning, før den afkøles.

Pisk fløden til skum.

Varm smørret i en stor pande og rist nødder eller mandler let heri. Bland brødkrummerne i og rist videre til det hele er gyldent.  Rør sukkeret i til sidst så det karamelliserer. Afkøl knas-blandingen.

Læg stikkelsbærpuré, flødeskum og knas lagvis i høje glas og slut evt. med et stikkelsbær på toppen.

Opskrift udviklet af Vibeke Lehn
Foto af Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.