Du kan udfordre smagsløgene og dine medspisere med en gang stegte sild. Sildene smager skønt med en kålstuvning. 


Tilberedning

30 min - 4 personer

Fjern de yderste blade og stokken af kålhovedet. Snit kålen fint. Skræl gulerødderne og skær i små tern. Rens porren og skær i skiver.

Kog kål, gulerødder og porre i lidt vand, så det kun lige dækker. Kog i ca. 3 min. og afdryp.

Hæld 5 dl mælk i en gryde og varm mælken op. Ryst resten af mælken sammen med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken under omrøring. Kog saucen i ca. 5 minutter, under omrøring. Tilsæt grøntsager og hakket persille og smag stuvningen til med salt og peber.

Pensl sildefileterne indvendigt med Dijonsennep og krydr med salt og peber.

Skær æblet i tynde skiver. Læg et par skiver på sildene og fold dem sammen. Vend sildene i rugmel tilsat salt og peber.

Smelt smørret på en pande og steg sildene gyldne i ca. 4 min. på hver side.

Server sildene med kålstuvning og kogte kartofler.

 

Opskrift og styling Lone Kjær
Foto Line Falck

 

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.