Stegte ris med æg, svampe og hvidkål
Tilberedning
30 min - 4 pers.
- Rens svampene for jord og skær i skiver eller både.
- Steg svampene ved middel til høj varme i lidt olie med et godt drys salt i en stor pande eller wok, til al væden fra svampene er fordampet. Tilsæt eventuelt mere olie undervejs efter behov. Steg svampene til de er flot gyldenbrune. Sæt til side.
- Snit hvidkålen i tynde strimler og steg i olie ved middel varme med et godt drys salt, til den falder sammen og er flot gylden. Den kan sagtens tåle at stege i lang tid, hvis den tager for meget farve, skruer du bare ned for varmen.
- Imens hvidkålen steger, renses forårsløgene og skæres i skiver (gerne på skrå). Kom den nederste hvide del af forårsløgene (2/3) i en skål med risene og den øverste grønne del i en anden skål (1/3).
- Skræl ingefæren og riv fint.
- Pil hvidløgsfed og riv fint.
- Bland en dressing af soja, sesamolie, hoisin og eddike. Sæt til side.
- Når hvidkålen er færdigstegt, sættes den til side.
- Steg 4-6 spejlæg. Giv et drys salt og sæt til side.
- Kom 1 spsk neutral olie i panden og tilsæt ingefær og hvidløg. Steg forsigtigt et par minutter.
- Tilsæt risene og forårsløgene, og steg til de er gennemvarme.
- Tilsæt svampene og hvidkålen og bland godt.
- Tilsæt dressingen lidt ad gangen, så den fordeles godt.
- Servér risene med sesamfrø, spejlæg, chili flakes og de grønne forårsløg på toppen.
Tip! Erstat forårsløg med persille og hvidkål med spidskål eller savoykål alt efter sæson.
Opskriftudvikling, styling og foto: Camilla Skov