Når du laver retter med ris, så husk at koge ekstra ris, så du har til stegte ris til dagen efter. En nem og mættende aftensmad, som kan varieres med andre grøntsager.

Stegte ris med æg, svampe og hvidkål
Ingredienser
4 pers.
250 g
brune champignon
300 g
hvidkål
2 spsk rapsolie
½ tsk salt
1 bundte
forårsløg
130 g brune ris (svarende til 500 gram kogte)
1 spsk fintrevet ingefær
2 fed hvidløg
Dressing
2 spsk soja sauce
2 spsk sesamolie
2 spsk hoisin sauce
1 spsk riseddike
Æg
5 æg
1.5 spsk rapsolie
½ tsk salt
Topping
2 spsk sesamfrø
Chili flakes
Næringsindhold pr. 100g
Energi
164 kcalEnergi
686 kJKulhydrater
12.3 gKostfibre
1.7 gFedt
10.2 gProteiner
5.1 g
Opskriftudvikling, styling og foto: Camilla Skov
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Tip
Erstat forårsløg med persille og hvidkål med spidskål eller savoykål alt efter sæson.
Kom evt. andre svampe i retten f.eks. portobello, østershatte eller kejserhatte.
Indhold
Næringsberegningerne i opskriften er baseret på data fra DTU Fødevareinstituttets fødevaredatabank, Frida. I beregningerne er der taget højde for rensesvind. Vi har bestræbt os på at lave så præcise beregninger som muligt, men fejl kan forekomme. Ernæringsoplysningerne på denne hjemmeside kan ikke erstatte professionel ernærings-vejledning fra sundhedspersonale. Brug af alt materiale på hjemmesiden sker på eget ansvar.