• Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
  • Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
Stegte ris med grøntsager og æg - Sæson

Stegte ris med æg, svampe og hvidkål

Du skal være logget ind for at gemme opskriften.
Vil du logge ind?

    Når du laver retter med ris, så husk at koge ekstra ris, så du har til stegte ris til dagen efter. En nem og mættende aftensmad, som kan varieres med andre grøntsager.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?
    • (0)
    Bedøm opskrift
    30 min
    Jun – Sep
    Dagligt grønt
    Vegetar
    Lav på laktose

    Ingredienser

    4 pers.
    250 g brune champignon
    300 g hvidkål
    2 spsk rapsolie
    ½ tsk salt
    1 bundte forårsløg
    130 g brune ris (svarende til 500 gram kogte)
    1 spsk fintrevet ingefær
    2 fed hvidløg

    Dressing

    2 spsk soja sauce
    2 spsk sesamolie
    2 spsk hoisin sauce
    1 spsk riseddike

    Æg

    5 æg
    1.5 spsk rapsolie
    ½ tsk salt

    Topping

    2 spsk sesamfrø
    Chili flakes

    Næringsindhold pr. 100g

    • Energi

      164 kcal
    • Energi

      686 kJ
    • Kulhydrater

      12.3 g
    • Kostfibre

      1.7 g
    • Fedt

      10.2 g
    • Proteiner

      5.1 g

    Opskriftudvikling, styling og foto: Camilla Skov

    Tilberedning

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14

    Tip

    Erstat forårsløg med persille og hvidkål med spidskål eller savoykål alt efter sæson.

    Kom evt. andre svampe i retten f.eks. portobello, østershatte eller kejserhatte.

    Bedøm opskriften

    Kan du lide opskriften? Bedøm den her.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?

    Del opskriften

    Del opskriften med dine venner på Facebook eller Pinterest

      • Prøv også

      • stegte nudler med spinat og gulerødder

        Stegte nudler med grøntsager og cashewnødder

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • broccoli med bønnespirer og chili

        Lynstegt broccoli med soja og sesam

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Stegte nudler med æg og blandede grøntsager – eggfrie...

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • kålsalat med nudler og thaidressing

        Kålsalat med nudler og thaidressing

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)

      Indhold

      Næringsberegningerne i opskriften er baseret på data fra DTU Fødevareinstituttets fødevaredatabank, Frida. I beregningerne er der taget højde for rensesvind. Vi har bestræbt os på at lave så præcise beregninger som muligt, men fejl kan forekomme. Ernæringsoplysningerne på denne hjemmeside kan ikke erstatte professionel ernærings-vejledning fra sundhedspersonale. Brug af alt materiale på hjemmesiden sker på eget ansvar. 

      Bag hjemmesiden sæson.dk står Dansk Gartneri, som bl.a. står for frugt- og grøntbranchens fælles markedsføring.

      Hjemmesiden sætter fokus på sæsonens frugt og grønt, og inspirerer med opskrifter, viden om frugt og grønt samt masser af tips til forbrugerne og især børnefamilierne til en grønnere hverdag.

      Dansk Gartneri
      Axeltorv 3
      1609 København V
      saeson@danskgartneri.dk

      Tilmeld nyhedsbrev
      • Persondatapolitik
      • Cookies