Stegte nudler med æg og blandede grøntsager – eggfried noodles
En farverig vegetarret med masser af grøntsager. Varier opskriften alt efter hvilke grøntsager, du har i køleskabet. Sørg for ikke at overstege grøntsagerne, så de bevarer sprødheden.
Tilberedning
30 minutter - 4 personer
Bring en gryde vand i kog, og tilbered nudlerne efter anvisning på pakken. Overhæld
herefter nudlerne med koldt vand for at stoppe kogningen, og lad dem dryppe af i en sigte.
Varm 1 spsk. olie i en wok eller sauterpande, og slå æggene ud heri. Rør rundt i dem, så æggeblomme og –hvide bliver blandet, mens de steger. Steg i 1 min., og tag så æggene af.
Varm igen resten af olien i panden, og steg chiliflager, ingefær og hvidløg i 1 min. over høj varme, under omrøring. Tilsæt grøntsagerne, og fortsæt stegningen i 2 min., til de er let gyldne, men stadig sprøde.
Bland nudlerne i sammen med de stegte æg, teriyaki- og chilisauce. Smag til med sukker, limesaft og salt.
Drys med urter, cashewnødder, og server straks.
Tekst og foto er udlånt fra kogebogen Æg, Samvirke.