Stegt laks med grøntsauté
Tilberedning
45 min - 4 personer
- Skræl kartoflerne og skær dem i skiver á ca. ½ cm. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand på, så det lige netop dækker. Kog kartofleren i ca. 15 minutter.
- Hæld kartoflerne til afdrypning i en sigte og kasser kogevandet.
- Kom 4 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken sammen med hvedemel og pisk jævningen i gryden under omrøring. Tilsæt sennep og de forkogte kartofler. Kog kartofler i saucen i 5-10 minutter. til de er møre. Smag til med salt og peber.
- Skær squash i små tern. Rens porrerne godt og skær dem i skiver. Smelt smørret på en pande og svits squash og porre i ca. 5 min. til de er møre. Krydr med salt og peber og vend med hakket persille.
- Varm olien på en pande og steg laksen i ca. 3 minutter på hver side. Server med sennepskartofler og saute af squash og porre.
Frugt og grønt pr. person: ca. 130 g
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek