Stegning giver blomkål en lækker nøddeagtig smag – det her kan nemt blive din foretrukne måde at spise blomkål på!


Tilberedning

30 min - 2 personer

  1. Fjern blomkålshovedets grønne blade og den tykke del af stilken og gem dette til en anden dag. Fortsæt så med en lille skarp kniv og skær de små blomster ud og bræk dem ud til mindre stykker med fingrene.
  2. Hak persille og hvidløg fint.
  3. Varm en stor dyb pande op, tilsæt olivenolie og steg blomkålen ved god varme i cirka 3 minutter. Den må gerne blive lidt brun hist og her.
  4. Tilsæt hvidløg, hvidvin og paprika. Skru ned for varmen og lad det simre i yderligere 3-4 minutter, eller indtil vinen er kogt lidt ind, og blomkålen er blød på ydersiden, men stadig med bid.
  5. Smag til med salt og friskkværnet sort peber og smid så til sidst persillen i lige inden servering.
  6. Krydr lammekødet med salt og peber og steg på en godt varm grillpande i cirka 4 minutter på hver side alt efter tykkelse.
  7. Servér lam og blomkål med brød til at dyppe i hvidvinsskyen.

Opskrift udviklet og venligst udlånt af Rasmus Dalsgaard
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.