Squashkage med flødeoste-icing
Tilberedning
60 min - 12 personer
- Skyl squashen eller skræl gulerødderne. Riv dem på den fine side af et rivejern. Tjek, om mængden passer med 175 g. Hak valnødderne i mindre stykker. Tænd ovnen på 175 grader. Smør olie i en springform (diameter ca. 24 cm) med en bagepensel.
- Slå æggene ud i en skål. Hæld brun farin i skålen og pisk det skummende med en håndmikser i ca. 10 minutter.
- Bland mel, bagepulver, kanel og salt sammen i en skål. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
- Rør forsigtigt olie i dejen, derefter revet squash eller gulerod og hakkede nødder. Hæld dejen i springformen og bag den nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Stik et træspid eller en lille, skarp kniv i midten af kagen. Hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt længere. Afkøl kagen på en bagerist.
- Flødeoste-icing
Rør icingen sammen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i en skål sammen med cremefraichen. Rør sammen til vaniljekornene er fordelt i cremen. - Tilsæt flødeost og flormelis. Rør sammen til en ensartet konsistens. Hvis cremen er meget fast, så tilsæt lidt limesaft. Smør flødeosteicing i et jævnt lag på kagens overflade, når den er helt afkølet.
- Pynt kagen med valnøddekerner og tynde strimler af limeskal. Strimlerne kaldes også julienne, og de kan skæres med et lille jern. Eller riv det grønne af limeskallen på den fine side af et rivejern og drys over kagen.
Opskrift og foto venligst udlånt fra Børnenes Bagebog af Katrine Klinken