Squashkage med flødeoste-icing
En klassiker men ikke mindre god af den grund.

Tilberedning

60 min - 12 personer

  1. Skyl squashen eller skræl gulerødderne. Riv dem på den fine side af et rivejern. Tjek, om mængden passer med 175 g. Hak valnødderne i mindre stykker. Tænd ovnen på 175 grader. Smør olie i en springform (diameter ca. 24 cm) med en bagepensel.
  2. Slå æggene ud i en skål. Hæld brun farin i skålen og pisk det skummende med en håndmikser i ca. 10 minutter.
  3. Bland mel, bagepulver, kanel og salt sammen i en skål. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
  4. Rør forsigtigt olie i dejen, derefter revet squash eller gulerod og hakkede nødder. Hæld dejen i springformen og bag den nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Stik et træspid eller en lille, skarp kniv i midten af kagen. Hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt længere. Afkøl kagen på en bagerist.
  5. Flødeoste-icing
    Rør icingen sammen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i en skål sammen med cremefraichen. Rør sammen til vaniljekornene er fordelt i cremen.
  6. Tilsæt flødeost og flormelis. Rør sammen til en ensartet konsistens. Hvis cremen er meget fast, så tilsæt lidt limesaft. Smør flødeosteicing i et jævnt lag på kagens overflade, når den er helt afkølet.
  7. Pynt kagen med valnøddekerner og tynde strimler af limeskal. Strimlerne kaldes også julienne, og de kan skæres med et lille jern. Eller riv det grønne af limeskallen på den fine side af et rivejern og drys over kagen.

 

Opskrift og foto venligst udlånt fra Børnenes Bagebog af Katrine Klinken

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.