I løbet af sommeren af den skønne squash i sæson, og derfor er det oplagt at bage en lækker squashkage. En kage, som er sød og svampet med et syrligt twist i dens cremede frosting.

Squashkage
Ingredienser
12 personer
Dej
Frosting
Pynt
Næringsindhold pr. 100g
Energi
268 kcalEnergi
1120 kJKulhydrater
23.8 gKostfibre
1 gFedt
16.9 gProteiner
4.8 g
Opskrift og foto venligst udlånt fra Børnenes Bagebog af Katrine Klinken.
Tilberedning
Flødeoste-frosting
Svampet og lækker squashkage
Vores opskrift på den saftige squashkage vil med sikkerhed være et hit rundt om middagsbordet. Du kan servere kagen på en almindelig hverdag eller bruge den som dessert, hvis du får gæster på besøg. Sammen med squashkagen kan du servere te, kaffe eller et glas portvin.
Squashkagen er perfekt til sommer og efterår
Siden at squash er i sæson fra juli til oktober, har du rig mulighed for at lave kagen i lang tid. Hvis du bruger friske bær som topping og mere limesaft i frostingen, får en kage, der er mere egnet til sommeren varme dage. Hvis du bruger lidt kanel og kardemomme i frostingen, får du mere smag af efterår og hygge. Prøv dig frem og se, hvilken version af squashkagen, du hælder mest til.
Kan man nedfryse en squashkage?
Hvis du fryser din squashkage, er det bedst uden frosting. Tag senest kagen ud af fryseren 12 timer inden, den serveres. Herefter laver du frostingen og smører den på kagen.
Kan man bage en squashkage dagen før?
Ja, du kan sagtens bage din squashkage dagen inden. Din squashkage kan holde i op til tre dage i køleskabet. Du kan eventuelt vælge at lave selve kagen dagen inden, mens frostingen laves samme dag, den serveres.
Skal squashkage bages i en springform?
Nej, du kan sagtens vælge at bage din squashkage i en brødform, bradepande eller et lille fad. Dog skal du bruge bagepapir for at få kagen ud af formen.